Manuele therapie

Heb je last van je rug en overweeg je een bezoek aan een manueel therapeut? We vertellen je wat manuele therapie inhoudt en wat de therapeut voor jouw klachten kan betekenen.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie vertegenwoordigt een gespecialiseerde discipline binnen de fysiotherapie, waarbij de beoefenaar een masteropleiding heeft voltooid. Deze deskundige is bedreven in het identificeren van de bron van jouw klachten, alsmede de bepalende factoren die van invloed kunnen zijn op het herstelproces.

Bovendien fungeert de manueel therapeut als jouw begeleider in het streven naar herstel van je rugproblematiek. Indien geïndiceerd, beschikt deze professional over specifieke technieken die kunnen worden toegepast om de pijn te verlichten en de mobiliteit te verbeteren. Een onderscheidend kenmerk van de manueel therapeut is diens expertise in het aanpakken van complexe klachten, een differentiatie die deze zorgverlener onderscheidt van de reguliere fysiotherapeut. Met hun uitgebreide kennis en ervaring vormen manueel therapeuten een waardevolle bron van zorg voor patiënten met ruggerelateerde aandoeningen.

Wat kun je verwachten van een Manueel Therapeut?

Een manueel therapeut biedt een uitgebreid scala aan behandelingen om jouw herstel optimaal te ondersteunen. Allereerst zal de therapeut helder uitleggen wat er precies aan de hand is met jouw rug, waardoor je beter begrijpt wat er speelt. Daarnaast verschaft hij inzicht in de factoren die van invloed kunnen zijn op het herstelproces, waardoor je actief kunt bijdragen aan jouw eigen welzijn. Gedurende het traject begeleidt de therapeut jou bij het bewegen, waarbij specifiek wordt gelet op jouw individuele bewegingspatronen om zo het herstel te optimaliseren. Bovendien ontvang je gerichte oefeningen die bijdragen aan jouw zelfredzaamheid en controle over het herstelproces vergroten. In tijden van zorg over jouw klachten, zal de manueel therapeut je geruststellen en voorzien van passend advies. Indien nodig, kan de therapeut gespecialiseerde technieken inzetten, zoals manipulaties en mobilisaties, om tijdelijke verlichting van pijn te bieden en de mobiliteit te verbeteren.

Ook staat de manueel therapeut open voor samenwerking met andere zorgverleners om jou op alle vlakken optimaal te ondersteunen bij jouw specifieke probleem. Door deze gezamenlijke inspanning zet je een doeltreffende stap op weg naar herstel, waarbij jouw welzijn te allen tijde centraal staat.

Gecombineerde interventies

Alle therapeuten binnen deze praktijk hebben meerdere opleidingen en bijscholingen gevolgd. Indien jouw hulpvraag beter aansluit bij het specialisme van een van onze collega’s, dan zullen we in overleg met jou, vragen of onze collega delen of de gehele behandeling op zich neemt zodat jij altijd de juiste zorg krijgt.

Direct een afspraak maken voor Manuele Therapie?

Laden...

Waar kunnen we nog meer bij helpen?